Krupicový cukr nasucho nasypeme na pánev s nepřilnavým povrchem a za stálého míchání ho rozpustíme. Zmírníme plamen, přidáme lžíci medu, lžičku skořice a vsypeme ořechy (stále mícháme). Jakmile směs začne karamelizovat, odstavíme a ihned vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Vařečkou od sebe oddělíme jednotlivé kousky ořechů obalené karamelem a necháme zaschnout.
Tip: Stejně připravujeme lískové oříšky v karamelu, mandle (ty nejdřív oloupeme), kešu apod., nebo směs oříšků podle chuti. Skořici můžeme vynechat.
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek